Η φωτογραφία μου
Ο παρών ιστότοπος δεν αποσκοπεί σε προπαγάνδιση κάποιων θέσεων ή κάποιας πολιτικής δύναμης. Ο σκοπός του είναι πληροφοριακός, με πρώτο μέλημα την ενημέρωση των φοιτητών για τα δρώμενα της κατάληψης και των λoιπών κινητοποιήσεων.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφισμα-Καταγγελία για τον Πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας Αθήνας, Εμμ. Γ. Φραγκούλη


ΨΗΦΙΣΜΑ
  Στις 6 Σεπτεμβρίου η Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας γνωστοποίησε μια ανακοίνωση του κ. Φραγκούλη ότι όσο διαρκεί η «παράνομη» κατάληψη του Τμήματός μας, καμία διοικητική πράξη ή εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθεί. Την αμέσως επόμενη μέρα ο κ. Αποστολάκος κατ εντολή του κ. Φραγκούλη ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αναβολή ή παράταση της εξεταστικής περιόδου και τα μαθήματα, των οποίων οι εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δεν θα εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2011. Τέλος στις 8 Σεπτεμβρίου ο κ. Φραγκούλης ανακοίνωσε πως με ευθύνη της κατάληψης αν δεν αναδιατυπωθούν οι προτάσεις του Τμήματος για τα συγγράμματα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν θα χορηγηθούν δωρεάν αρκετά από τα συγγράμματα.
  Είναι φανερό ότι μέσω των μεθοδεύσεων του ο κ. Φραγκούλης στοχεύει στην εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων. Ανεξαρτήτως της μέχρι τώρα τοποθέτησής του απέναντι στον νόμο Διαμαντοπούλου, με την παρούσα στάση του θέτει εκβιαστικά διλλήματα στον σύλλογο του Βιολογικού επενδύοντας στις υπαρκτές ανησυχίες αρκετών μελών του, ώστε να στοχοποιήσει και να πλήξει την κατάληψη ως μέσο πάλης. Στην ουσία με την συμπεριφορά του αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέσα στο Βιολογικό. Η κατάληψη του Τμήματος Βιολογίας είναι απόφαση που έχει ληφθεί με απόλυτα δημοκρατικό και διαφανή τρόπο από Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητεί ή να την σαμποτάρει κατ’ οιονδήποτε τρόπο όσα προκαλύμματα «νομιμότητας» κι αν προτάσσει. Θεωρούμε ότι ο κ. Φραγκούλης με την στάση του καταχράται με προκλητικό τρόπο την εξουσία που έχει και καλούμε τους εργαζόμενους και τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματός μας να πάρουν θέση.
  Δεδομένου τόσο του πρόσφατου ψηφίσματος του συλλόγου (αναφορικά με την δυνατότητα παρουσίασης διπλωματικών κλπ), όσο και της συνολικότερης στάσης που έχει κρατήσει η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης, δηλώνουμε πως για την μη λειτουργία της Γραμματείας και την πιθανότητα αδυναμίας λήψης όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων, την μόνη και απόλυτη ευθύνη φέρει ο κ. Φραγκούλης.
  Ως σύλλογος καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας, κ. Φραγκούλη, για την τακτική που ακολουθεί και δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον απροκάλυπτο εκβιασμό του. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε τους όρους υπό τους οποίους θα πραγματοποιείται κάθε διοικητική πράξη ή εκπαιδευτική διαδικασία, εν μέσω κατάληψης, και για να διεκδικήσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν!
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών Βιολογικού, στις 12/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου